Σχετικα

αυτόχθονος μαύρος ελληνικός χοίρος, υψηλής διατροφικής αξίας
 
sima

Kudros

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

images.jpg

cosmocert.jpg

Σχετικά με εμάς

DSCN0308.JPG Η τοποθεσία που βρίσκεται η φάρμα ονομάζεται "Αγία Τριάδα", αρχαία ονομασία "ΚΟΥΝΔΡΟΣ", 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αιτωλικού. 

    Έχοντας μεγάλη ιστορία στην εκτροφή του αυτόχθονου Μαύρου χοίρου, η οποία ξεκινά από την πολύ παλιά με τον τελευταίο προκάτοχο να εκτρέφει και να εμπορεύεται τα γουρούνια στην Κάτω Σικελία και Πάρμα μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1910.   Στην συνέχεια εγκαταλείπεται.
 
Τα τελευταία 20 χρόνια αγοράζοντας ένα κομμάτι της ίδιας περιοχής που αποτελείται από λόφους, θελήσαμε να αναβιώσουμε τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής.
 

DSCN0148_2.JPG   Το σύστημα εκτροφής είναι εκτατικής μορφής, τα ζώα είναι ελεύθερα εξασκώντας κάθε μέρα τα φυσικά τους ένστικτα, σκάβοντας, βοσκόντας, κάνοντας μπάνιο τους θερινούς μήνες στους βάλτους της λιμνοθάλασσας, τους δε χειμώνες επιλέγοντας τους λόφους της περιοχής,  αποτελούμενη απο μεσογειακή βλάστηση.


   Το άριστο περιβάλλον, το μικροκλίμα της περιοχής και οι ιδανικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα τον πενταπλάσιο χρόνο ζωής και αναπαραγωγής των χοιρομητέρων απο την βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία. Αφήνονται να γεννήσουν ελεύθερεςστο φυσικό τους περιβάλλον αναζητώντας μόνες τη φωλιά τους, επιλέγοντας τους χειμερινούς μήνες τους λόφους και το θέρος κοντά στους βάλτους και τα νερά.

 DSCN0054.JPG  Ο χρόνος που χρειάζονται τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος είναι 12 μήνες, για την απόκτηση καθαρού σωματικού βάρους 40 - 45 κιλών, όταν στην αντίστοιχη βιομηχανοποιημένη χοιροτροφία είναι μόλις 4 μήνες...

   20 χρόνια εμπειρίας στην εκτροφή και διαχείριση των ζώων συνδυάστηκαν μαζί με την αυτόχθονη ράτσα του Μαύρου χοίρου, με αποτέλεσμα να προσφέρουν πραγματικά αξεπέραστοποιοτικό κρέας, με γεύση και άρωμα...Αυθεντική γεύση..σούπερ τροφή!

 

About - 01